fredag den 26. februar 2010

Den afrikanske gryde!

 

En gang for mange år siden….8 for at være præcis…..gik jeg i mødregruppe med Alfeprinsessen. Og een gang skulle vi besøge Maya’s og hendes mor,Lykke, der var gift med en afrikaner.

Vi var til frokost og  fik den lækreste ret…. Muuums ….kylling, i noget tomatsovs – en gryderet. Det smagte bare så himmelsk, og jeg fik aldrig opskriften.
Jeg har tit tænkt på den ret….muuuuuums….og søgt på nettet, kigget kogebøger. NADA!

I morgen vover jeg pelsen og forsøger at koge en kylling i tomatsovs over mange timer.

What to put in the pot??
Jeg tager gerne imod forslag fra mine 2 læsere :O)
*fnis*

4 kommentarer:

  1. Okay, så bliver man jo lidt presset her!
    Men umiddelbart tænker jeg noget cayennepeber og andre stærke sager?
    Jeg ringer til en ven, gør jeg :) En dejlig ven, hvis mor er en vaskeægte afrikaner.

    SvarSlet
  2. Jubiiii, Mette :) Det glæder jeg mig til at høre nærmere om.
    Men ja stærke sager. Og naturligvis Hvidløg!

    SvarSlet
  3. Nåmmen, jeg har snakket med min søde ven Søren, der i øvrigt er vegetar og laver retten uden kød, men tilgengæld med masser af forskellige grøntsager...

    Here goes:
    Søde tørrede eller friske frugter som æbler, pærer, abrikoser, rosiner, blommer, dadler, nødder, citron, honning, oliven.
    Krydderier som saffran, ingefær, paprika, peber, kanel, gurkemeje, spidskommen.

    Du må se, hvad du har og prøve dig frem. Det er jo den sjoveste måde at kokkerere på. Og hvis alt andet glipper, kan man jo hente en pizza... ;o)

    Hvis det bliver godt, laver du så ikke liige en ca. opskrift, så vi andre kan prøve din?

    Knus fra
    Mette

    SvarSlet
  4. :O) Super, Mette.
    Gryden har allerede stået 2 timer og simret.
    I'll let you know if it is grrrrrrrrrreat :)

    Ihvertfald tusind tak for hjælpen. Det må prøves en anden gang.

    Knus / K

    SvarSlet